Wachau

Tulln er et godt udgangspunkt for tur til Wachau.

Wachau

er et område som ligner Rhinen eller Mosels med forløb gennem vinbjerge. Området er en ca. 40 km lang strækning startende i Krems ca 41 km fra Tulln. Donau baner sig vej gennem lave bjerge op til klosterbyen Melk.
Til besøget hører også en sejltur på Donau.
Fra midten og til Krems ved den østlige ende er det vinen, der præger området. Nogle af verdens bedste hvidvine kommer fra vinstokke på de stejle skråninger. Hver eneste by lille eller stor har altid mindst en heurige åben. Der er kroer og luksusrestauranter. Der er vinoteker og borgruiner på toppene. Den mest besøgte attraktion er byen Dürenstein, hvor Richard Løvehjerte blev holdt fanget.

Man kan komme til Wachau på flere måder:

  • Sejle frem og tilbage fra Tulln – det er en heldagstur og der er ikke mange afgange over ugen.
  • Køre til Krems eller Dürenstein og sejle frem og tilbage, Start turen om morgenen og vær sikker på at i kan komme tilbage. Variaten er at sejle til Melk, tage en taxa over til jernbanestationen og så køre tilbage med skinnebussen kontroler også her tiderne.
  • Køre til Krems med cykler og cykle frem og tilbage til Melk (2 x 37 km)
  • Deltage i en ført ture fra Tulln med cykel eventuelt delvis med bane og båd.
I den vestlige del findes mange frugtplantager specielt med marillen (abrikoser), hvoraf der laves marillenmarmelade, marillenknødel, (kageagtige knødel) og ikke mindst den uovertrufne marillensnaps.
I den østlige ende overfor byen Krems ligger Stift Göttweig. Besøg cafeen og nyd den praktfulde udsigt over Wachau dalen.

I den vestlige del ligger Stift Melk. Vel nok et af de flotteste klostre i Østrig eller i Verden altså et sted som man bør besøge.

Begge  klostre  er stadig i brug.

wachau kort video