Fotoskole

Efter sommerferien 2021 præsenterer hver  det bedste mobilbillede fra ferien.  Det skal ikke være det sjoveste, men det flotteste. Vi skal ikke have konkurrence, hver enkelte vælger sit  eget bedste blandt vedkommendes billeder. Alle familiemedlemmer må deltage.

Derfor kommer her nogle råd i familiens fotoskole. Og råd er til, for at man ikke følger dem!

Råd Indhold
1 Da billeder offentliggøres på denne side, må der ikke være billeder med personer, som kan genkendes!
2 I kan bedst bedømme jeres billeder på en computerskærm. Overfør billeder fra mobil med USB/Lightning kabel! Mangler I billedvisningsprogram så kontakt morfar.
3 Vi ser i bredformat (landskab) altså meget mere i bredden end i højden. Derfor oftest de flotteste billeder med mobilen drejet vandret
4 Husk horisont vandret
5 Billeder er flade, verden har dybde, derfor skal dybden være i billedet
6 Det vigtige skal ikke være i midten men forskudt.  Nedenfor ses vigtighedslinier og punkter (skæringspunkter) men nu ikke hysterisk !
7 Om muligt find balance i billedet

 

Problem med portræt. Hvis ansigtet skal fylde godt op i billedet, skal man med en mobil tæt på. hvorfor ansigtet bliver fortegnet (næsen stor). Derfor skal billedvinklen gøres mindre. Det kræver en televirkning. Enten skal man have en rigtigt kamera eller nye dyre mobiler med tele. Man kan bruge digital tele (snydetelen) men så bliver  billedet grovere. Se næste punkt på menuen om sammenligning mellem mobil og kamera.

Når I skal sende billeder, er det ikke godt at bruge MMS/SMS her bliver billeder gjort små for ikke at fylde for meget. I stedet for skal billeder sendes som vedheftet billedfiler til mails, via en fildelingstjeneste eller upload til egen hjemmeside for downwload.