Ture ud fra Tulln

Ture ud fra Tulln

 

Nedenstående skal nævnes en række muligheder for endagsture ud fra Tulln. Wachau og Wien er dog så specielle, at de har fået egnet punkter i undermenuen.

Eggenburg og Maisau.

ca. 50 km nordvest for Tulln ligger en charmerende by Eggenburg med delvis bevaret forsvarsværk. På vejen passeres Maissau på grænsen mellem Weinviertel og Waldviertel. Her er de sidste vinmarker i Weinviertel. I nærheden af Maissau er også Amathystwelt absolut et besøg værd.

http://www.eggenburg.at/

http://www.amethystwelt.at/

eggenburgamatystwelt
 Schallaburg

Udstillingsslot, hvor der hvert år er en ny stor udstilling. I året 2014 var der en flot men trykkende udstilling om 1. verdenskrig.Findes nemmest ved at bruge motorvejen A1 afkørsel Melk.

http://www.schallaburg.at/en

 schallaburg
Retz

Vinhandelsbyen tæt ved den tjekiske grænse. Der er ikke en vinmark ved byen, men i undergrunden er der flere kilometer gange end der er veje i byen. Tag en ført tur gennem gangene.

http://www.retz.at/

På vejen hjem  kan I køre til Schrattenthal og besøge vinbonden Zull – topkvalitet – men aftal telefonisk jeres besøg

http://www.zull.at/

 Wienerwald

Wienerwald er den østlige lave del af Alperne. Den strækker sig om buen rundt vest om Wien. På grænsen mellem byen og bakkerne ligger en række vinlandsbyer med professionelle “heuriger”. Det er et yndet udflugtsmål for wienerne.

Fra Tulln er der flere veje ind, over og langs med Wienerwald. Vi kan anbefale besøg ved Leopoldsberg, Kahlenberg og Cobenzl for udsigten over Wien. Windischhütten er god for en kop kaffe og en vandretur. En specielt oplevelse er den typiske Wienerwald landsby Unterkirchbach med Hagenbachklamm.

 wienerwaldwienerwald_wien2
 Wagram
Kamptal
Mariazell